Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И аз да попитам нещо,че ми омръзна от "компетентни" мнения....
    Колата е 156 jtd фейслифт 2004г. ,значи сменям,сменям ,а проблема си остава...
    Сменил съм горните и долните носачи с нови ,глсвините също ,а колата тропа като кошница....
    Имам леко сълзене от рейката,но нищо повече. Казаха ми,че от там тропа...и сега въпроса ми е:
    Може ли да тропа така от рейка или да търся проблема другаде?!?!

П.п когато карам, тропането се усеща много повече от моята страна и някъде около краката.....
    Алфа Ромео 156 1.9 JTD 10/2004
    Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
    Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от doomy Покажи съобщение
      И аз да попитам нещо,че ми омръзна от "компетентни" мнения....
      Колата е 156 jtd фейслифт 2004г. ,значи сменям,сменям ,а проблема си остава...
      Сменил съм горните и долните носачи с нови ,глсвините също ,а колата тропа като кошница....
      Имам леко сълзене от рейката,но нищо повече. Казаха ми,че от там тропа...и сега въпроса ми е:
      Може ли да тропа така от рейка или да търся проблема другаде?!?!

П.п когато карам, тропането се усеща много повече от моята страна и някъде около краката.....
      А тампоните на стаб.щангата смени ли? От там как тропа не е истина.
      Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от alfista 96 Покажи съобщение
        А тампоните на стаб.щангата смени ли? От там как тропа не е истина.
        Не съм пипал там ..... и на мен за там ми отиде ума , но не съм ги гледал. Майсторчето дето гледа , не знам какво е гледал и как е гледал , но заключи : рейка !!
        На мен не ми се вярва рейката да тропа толкова много..
        Сега ще закарам колата до някой канал да видя какво е положението с тампоните на стаб. щанга.
        Алфа Ромео 156 1.9 JTD 10/2004
        Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
        Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

• Едва ли ще успееш да видиш много, трудна работа е.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от doomy Покажи съобщение
            Не съм пипал там ..... и на мен за там ми отиде ума , но не съм ги гледал. Майсторчето дето гледа , не знам какво е гледал и как е гледал , но заключи : рейка !!
            На мен не ми се вярва рейката да тропа толкова много..
            Сега ще закарам колата до някой канал да видя какво е положението с тампоните на стаб. щанга.

Тропа си рейката и то предоволно.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

• Тропа и рейката и щангата да си е.. е звука. За щангата ако я разклатиш, когато е на подемник, ако играе от там тропа.
              Mercedes S320 W220
              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

• Аз да попитам за маншона на рейката,занимавка ли е да се смени ? Трябва ли да се сваля самата рейка ?
                156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

• Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
                  Аз да попитам за маншона на рейката,занимавка ли е да се смени ? Трябва ли да се сваля самата рейка ?
                  Трее се извади само накрайника от шенкела.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

• За тая платформа съм се убедил, че всичко се сменя/прави накуп. Иначе все нещо се обажда. И така до следващите от 20 до 40к км.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

• Напоследък започнах да си правя едни глезотийки по Алфата и следващото нещо ще е фарове тип ГТА. Въпроса ми е дали ще стане да махна фара през светлините за мъгла.Ако ги изкарам дали ще бъде достъпен долния болт на фара ?!
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
                      Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
                      Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Comment

• Ами казват че става, ма при мене не се получи.Развих долния болт обаче бронята пречеше да излезе, та напъвах кривих, обелих я в края на краищата я свалих.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Колеги ако махна катализатора след турбото ( така наречения downpipe ) ще има ли пренадуване на турбината ? Колата ми е 147-ца 1.9 115 к.с. и средния катализатор съм го махнал вече и въпроса ми за основния ?
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от mi7aka922 Покажи съобщение
                            Колеги ако махна катализатора след турбото ( така наречения downpipe ) ще има ли пренадуване на турбината ? Колата ми е 147-ца 1.9 115 к.с. и средния катализатор съм го махнал вече и въпроса ми за основния ?
                            И на мен ми казват това но не намирам логика!
                            Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                            Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от mi7aka922 Покажи съобщение
                              Колеги ако махна катализатора след турбото ( така наречения downpipe ) ще има ли пренадуване на турбината ? Колата ми е 147-ца 1.9 115 к.с. и средния катализатор съм го махнал вече и въпроса ми за основния ?
                              Махай смело.
                              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

• Много ли е тежка смяната от 2.0 JTS на 2.0 TS ? От толко време търся кола, че много ми писна и сега изпадна не лоша, но е 2.0 JTS и не ми се взима. Не изглежда да има проблем(засега), но не го искам тоя двигател просто
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                                DUCATI Monster
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

Working...
                                X